ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΜΗΝΥΜΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΛΑΤΟΜΕΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

 

Λευκωσία - Άγιος Αμβρόσιος

 1. Με αφετηρία το Μετόχι του Κύκκου στην Έγκωμη, κατευθυνθείτε προς την Ανθούπολη. Στη συνέχεια, επιλέξτε το δρόμο με πορεία Κοκκινοτριμιθιά, Αστρομερίτη και Τρόοδος. Όταν περάσετε το Ακάκι και την Περιστερώνα, στα φώτα τροχαίας Αστρομερίτη, πρέπει να στρίψετε αριστερά με κατεύθυνση το Τρόοδος. Έπειτα, θα συναντήσετε την Ευρύχου, την Κακοπετριά και την διασταύρωση Καρβουνά, όπου θα πρέπει να επιλέξετε την πορεία προς Καρβουνά – Λεμεσό. Στη συνέχεια, όταν περάσετε τον Αμίαντο, στη διασταύρωση Σαϊττά, κατευθυνθείτε προς Πέρα Πεδί. Διασχίστε τα χωριά Πέρα Πεδί και Μανδριά Λεμεσού. Πορευτείτε ευθεία με κατεύθυνση τις Κάτω Πλάτρες. Στην έξοδο των Μαντριών, στρίψετε αριστερά προς Άγιο Νικόλαο Πάφου. Στην διασταύρωση Αγίου Νικολάου- Μανδριών-Ομόδους, στρίψετε αριστερά επιλέγοντας την πορεία προς Όμοδος. Ακολούθως, θα περάστε τις εξόδους προς Μαλλιά και Πάχνα, που θα βρίσκονται στα δεξιά σας, θα συναντήσετε το όμορφο μας κρασοχώρι, τον Άγιο Αμβρόσιο. Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις βοηθητικές πινακίδες αλλά και τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με γαλάζιο χρώμα.

2. Ξεκινώντας από το κέντρο της Λευκωσίας, πορευθείτε προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού και επιλέξτε την κατεύθυνση προς Λεμεσό. Μετά από 1 ώρα περίπου, θα οδηγηθείτε στον κυκλοφοριακό κόμβο Γερμασόγειας. Συνεχίστε να πορεύεστε ευθεία με κατεύθυνση την Πάφο. Έπειτα, στρίψετε αριστερά, επιλέγοντας την έξοδο προς Καντού. Όταν  περάσετε τα χωριά Καντού, Σούνι, Κυβίδες, θα οδηγηθείτε στον γραφικό Άγιο Αμβρόσιο. Από το κέντρο της Λευκωσίας μέχρι τον Άγιο Αμβρόσιο, θα χρειαστείτε 1 ώρα και 15 λεπτά. Στα σημεία που πρέπει να αλλάξετε πορεία, συμβουλευτείτε τις βοηθητικές πινακίδες αλλά και την πορεία που σημειώνεται στο χάρτη με κόκκινο χρώμα.

 

Λάρνακα – Λεμεσός - Αγ. Αμβρόσιος

Ξεκινώντας από το κέντρο της Λάρνακας, κατευθυνθείτε προς στη διασταύρωση της Πυροσβεστικής. Εκεί, στα φώτα τροχαίας, στρίψετε αριστερά. Αφού περάσετε και το παλιό υδραγωγείο, θα οδηγηθείτε στην περιοχή των καμάρων και αμέσως μετά στον ανισόπεδο κόμβο Καλού Χωριού. Τότε, πορευθείτε προς τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας- Κοφίνου. Όταν περάστε τις εξόδους Κλαυδιάς- Αλεθρικού, Αγγλισίδες, Κοφίνου, θα οδηγηθείτε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού, όπου θα πρέπει να επιλέξετε την κατεύθυνση προς Λεμεσό. Ακολούθως, θα συναντήσετε την έξοδο προς Σκαρίνου, τον σταθμό της Χοιροκοιτίας και τις εξόδους προς Ψεματισμένο, Ζύγι,  Πεντάκωμο, Μονή, Παρεκλησιά, Άγιο Τύχωνα και Μουτταγιάκα. Στη συνέχεια, θα οδηγηθείτε στον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, όπου θα πρέπει να πορευτείτε ευθεία με κατεύθυνση την Πάφο. Έπειτα, θα πρέπει να αφήσετε τον αυτοκινητόδρομο, επιλέγοντας την έξοδο προς Ερήμη-Καντού. Όταν διασχίσετε τα χωριά Καντού, Σούνι και Πάνω Κυβίδες, σε μερικά λεπτά θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα κρασοχώρια της Λεμεσού, τον Άγιο Αμβρόσιο.

Από το κέντρο της Λάρνακας μέχρι τον Άγιο Αμβρόσιο θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά (βλέπε τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με πράσινο χρώμα), ενώ από τη Λεμεσό περίπου 30 λεπτά (βλέπε τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με κόκκινο χρώμα). 

 

Πάφος-Άγιος Αμβρόσιος

Με αφετηρία τον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών, κατευθυνθείτε προς τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού. Επιλέξτε την πορεία προς Λεμεσό. Θα περάσετε τις εξόδους, της Αγίας Βαρβάρας, της Τίμης, των Μανδριών και των Κουκλιών, και έπειτα τη μεγάλη γέφυρα παρά την Πέτρα του Ρωμιού. Ακολούθως, θα συναντήσετε το Πισσούρι, την έξοδο Αυδήμου-Πάχνας και τούνελ ενός χιλιομέτρου. Αφού διασχίσετε το τούνελ, σε 5 λεπτά, θα πρέπει να αφήσετε τον αυτοκινητόδρομο, επιλέγοντας την έξοδο προς Καντού, που θα βρίσκεται στα αριστερά σας. Καθώς προχωράτε, θα συναντήσετε τα χωριά Καντού, Σούνι και Κυβίδες. Το επόμενο χωριό είναι το ωραίο κρασοχώρι της Λεμεσού, ο Άγιος Αμβρόσιος. Από τον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών μέχρι τον Άγιο Αμβρόσιο, θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά. Συμβουλευτείτε τις βοηθητικές πινακίδες, σ’ όλα τα σημεία που πρέπει να αλλάξετε πορεία.